Akkumulátor Blog

Akkumulátoros hordozható hangfalak JBL módra

2012.09.20

A friss termékek között a JBL Flip, a JBL Micro Wireless és a JBL Micro II van jelen, amelyek mind-mind lítium-ion akkumulátorral érkeznek és szinte bármilyen mobil eszközzel képesek együttműködni.

Az új, rendkívül könnyedén hordozható audió rendszerek közül a JBL Flip vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az adott mobil eszközzel. A termék erősítője 2 x 5 wattos teljesítményt kínál, amellyel két darab, egyenként 38 milliméteres átmérőjű hangszórót hajt meg. Annak érdekében, hogy a pici hangszórók teltebb basszusokat kínáljanak, a rendszer beépített reflexnyílással is rendelkezik.

A termék digitális jelfeldolgozó szoftver segítségével próbálja kiterjeszteni a magas frekvenciatartományt, de ezzel együtt a mélytartományt is kezelésbe veszi, hogy minél mélyebb basszusok álljanak rendelkezésre. Az újdonság a 150 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt próbálja minél hatékonyabban lefedni. A Bluetooth kapcsolat a 2,402 és 2,48 GHz-es frekvenciatartományban üzemel, méghozzá GFSK moduláció mellett.

A feketében és fehérben egyaránt elérhető JBL Flip lítium-ion akkumulátora egyetlen akkumulátortöltés hatására nagyjából ötórányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az energiaforrás újratöltése három óra alatt oldható meg. A rendszer beépített mikrofonnal is rendelkezik, így Bluetooth-os telefon kihangosítóként is tökéletesen helytáll.

A JBL Micro Wireless ugyancsak képes Bluetooth-on keresztül kapcsolódni a különböző mobil eszközökhöz, de ennél a terméknél már beépített 3,5 milliméteres Jack audió kábel is rendelkezésre áll. Az egyetlen 40 milliméteres átmérőjű hangszórót tartalmazó újdonság szintén rendelkezik reflexnyílással annak érdekében, hogy méretéhez képest minél teltebb mélyhangokat tudjon produkálni. A beépített erősítő ebben az esetben 2,7 wattos teljesítményt kínál.

A parányi, kikapcsoló gombbal és hangerő szabályzóval egyaránt ellátott hordozható hangszóró beépített lítium-ion akkumulátort tartalmaz, ami micro-USB porton keresztül egyszerűen tölthető. Az energiaforrás egyetlen töltéssel ebben az esetben is ötórányi üzemidőt kínál a rendszer számára. Az akkumulátort 2 óra alatt teljesen újra lehet tölteni.

A pici hangszóró a 150 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt próbálja minél hatékonyabban lefedni. Az újdonság apró, így akár zsebben is elfér.

Extra tulajdonság, hogy igény esetén akár több ilyen apró hangszórót is egymáshoz kapcsolhatunk, így növelhetjük az audió teljesítményt, de a mobilitásról továbbra sem kell lemondanunk. Utóbbi célra minde

A harmadik hordozható hangszóró a JBL Micro Wireless alapjaira épül, így a két termék főbb tulajdonságai azonosak. A JBL Micro II névre hallgató újdonság csak egyetlen tekintetben különbözik fentebb említett társától: nincs benne Bluetooth adapter, így vezeték nélkül semmilyen mobil eszközhöz sem képes csatlakozni.

Helyette egy beépített 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozóval ellátott kábelt kínál, amelynek segítségével ebben az esetben is lehetőség van több ilyen apró hangszóró összekapcsolására. Ezen a kábelen keresztül többféle mobil eszközzel is összekapcsolható a hordozható hangszóró.

A JBL új hordozható megoldásai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A JBL Micro II 39 dollárba, a JBL Micro Wireless 59 dollárba a JBL Flip pedig 99 dollárba kerül.

http://ipon.hu


Kapcsolódó információk

2013.12.05

Újfajta lítiumion-akkumulátor forradalmasíthatja az energiatárolást

Az Illinois-i Egyetem kutatói kifejlesztettek egy újfajta lítiumion-akkumulátort, amely harmincszor kisebb méret mellett is kétezerszer nagyobb teljesítményre képes, mint a […]

további részletek
2012.12.31

BatteryInfoView: tudj meg mindent az akkumulátorodról

Bármennyire is vigyázunk az akkumulátorunkra, idővel elveszti az erejét, de addig is tudjunk meg róla minél többet.

további részletek
2013.10.25

Japán kutatók megháromszorozták az akkumulátorok teljesítményét

Sokunkkal előfordult már, hogy a lehető legrosszabbkor merült le a telefonunk, vagy a laptopunk. A Sumitomo Electric Industries előrehaladott kutatásokat […]

további részletek
2008.11.23

Akkumulátor-gyártó arany- és kobaltimádó vírusokat klónoztak

Amerikai biotechnológusok genetikailag módosított vírusokkal végeztették el a lítium-ion akkumulátor gyártásának egyik fontos lépését, az anód elektróda bevonatának elkészítését, elkerülhetővé […]

további részletek