Akkumulátoros hordozható hangfalak JBL módra

A friss termékek között a JBL Flip, a JBL Micro Wireless és a JBL Micro II van jelen, amelyek mind-mind lítium-ion akkumulátorral érkeznek és szinte bármilyen mobil eszközzel képesek együttműködni.

Az új, rendkívül könnyedén hordozható audió rendszerek közül a JBL Flip vezeték nélkül, Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az adott mobil eszközzel. A termék erősítője 2 x 5 wattos teljesítményt kínál, amellyel két darab, egyenként 38 milliméteres átmérőjű hangszórót hajt meg. Annak érdekében, hogy a pici hangszórók teltebb basszusokat kínáljanak, a rendszer beépített reflexnyílással is rendelkezik.

A termék digitális jelfeldolgozó szoftver segítségével próbálja kiterjeszteni a magas frekvenciatartományt, de ezzel együtt a mélytartományt is kezelésbe veszi, hogy minél mélyebb basszusok álljanak rendelkezésre. Az újdonság a 150 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt próbálja minél hatékonyabban lefedni. A Bluetooth kapcsolat a 2,402 és 2,48 GHz-es frekvenciatartományban üzemel, méghozzá GFSK moduláció mellett.

A feketében és fehérben egyaránt elérhető JBL Flip lítium-ion akkumulátora egyetlen akkumulátortöltés hatására nagyjából ötórányi zenehallgatást tesz lehetővé. Az energiaforrás újratöltése három óra alatt oldható meg. A rendszer beépített mikrofonnal is rendelkezik, így Bluetooth-os telefon kihangosítóként is tökéletesen helytáll.

A JBL Micro Wireless ugyancsak képes Bluetooth-on keresztül kapcsolódni a különböző mobil eszközökhöz, de ennél a terméknél már beépített 3,5 milliméteres Jack audió kábel is rendelkezésre áll. Az egyetlen 40 milliméteres átmérőjű hangszórót tartalmazó újdonság szintén rendelkezik reflexnyílással annak érdekében, hogy méretéhez képest minél teltebb mélyhangokat tudjon produkálni. A beépített erősítő ebben az esetben 2,7 wattos teljesítményt kínál.

A parányi, kikapcsoló gombbal és hangerő szabályzóval egyaránt ellátott hordozható hangszóró beépített lítium-ion akkumulátort tartalmaz, ami micro-USB porton keresztül egyszerűen tölthető. Az energiaforrás egyetlen töltéssel ebben az esetben is ötórányi üzemidőt kínál a rendszer számára. Az akkumulátort 2 óra alatt teljesen újra lehet tölteni.

A pici hangszóró a 150 Hz és 20 kHz közötti frekvenciatartományt próbálja minél hatékonyabban lefedni. Az újdonság apró, így akár zsebben is elfér.

Extra tulajdonság, hogy igény esetén akár több ilyen apró hangszórót is egymáshoz kapcsolhatunk, így növelhetjük az audió teljesítményt, de a mobilitásról továbbra sem kell lemondanunk. Utóbbi célra minde

A harmadik hordozható hangszóró a JBL Micro Wireless alapjaira épül, így a két termék főbb tulajdonságai azonosak. A JBL Micro II névre hallgató újdonság csak egyetlen tekintetben különbözik fentebb említett társától: nincs benne Bluetooth adapter, így vezeték nélkül semmilyen mobil eszközhöz sem képes csatlakozni.

Helyette egy beépített 3,5 milliméteres Jack audió csatlakozóval ellátott kábelt kínál, amelynek segítségével ebben az esetben is lehetőség van több ilyen apró hangszóró összekapcsolására. Ezen a kábelen keresztül többféle mobil eszközzel is összekapcsolható a hordozható hangszóró.

A JBL új hordozható megoldásai már elérhetőek kereskedelmi forgalomban. A JBL Micro II 39 dollárba, a JBL Micro Wireless 59 dollárba a JBL Flip pedig 99 dollárba kerül.

http://ipon.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük