Bár túltölteni nem lehet, mégsem jó, ha egész éjjel töltőn van a telefonod.
A legtöbben este, elalvás előtt még töltőre dugjuk az okostelefonunkat, hogy majd reggel teljesen feltöltve vegyük le onnan. Magától értetődőnek tűnik, ám a szakértők szerint ezzel bizony ártunk a készüléknek – írja a Time.
hirdetés

Ha minden éjszaka végig a töltőn van a telefon, akkor évente 3-4 hónapnyi időt töltjük, ez pedig elkerülhetetlenül csökkenti az akkumulátor élettartamát. Az egész éjszakás töltés ráadásul tűzveszélyes is abban az esetben, ha a készülék valamilyen gyúlékony felületen, például az ágyban pihen.

Azzal sem teszünk jót a telefonnak, ha hagyjuk teljesen lemerülni. A legoptimálisabb időpont a töltésre, amikor még 35-40 százalék körüli az akkumulátor töltöttsége.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Time cikkében akkumulátor, illetve vezeték nélküli töltési technológiával foglalkozó cégek munkatársai szólaltak meg, ezért érdemes a fenti információkhoz fenntartásokkal közelíteni, főleg, hogy ma már a legtöbb telefonhoz fejlesztettek úgynevezett “okos” töltési megoldásokat, amelyek elejét veszik az akkumulátor károsodásának, akkor is, ha akár egész nap a töltőn hagyjuk.

nlcafe.hu