Akkumulátor Blog

Megjött a Puma új cipője, amiben akkumulátor és egy miniszámítógép is van

2019.02.15

Az RS-Computer a cipőgyártó Puma 1986-ban megjelent “okoslábbelijének” mai változata. A lépésszámot és az elégetett kalóriát is nyomon követi.

Ma már számtalan olyan eszköz létezik, amely a sporttevékenység során elért eredmények mérhetők, kalkulálhatók. Akadnak azonban olyan vállatok is, amelyek nem a kezünkre szerelhető készülékekben látták meg a potenciált: a Puma például már 1986-ban megcsinálta a maga okoscipőjét, amelyet kimondottan futáshoz tervezett.

Az RS-Computer néven ismertté vált cipőt most ráadásul újra kiadja a gyártó, de immár jóval fejlettebb és kényelmesebb változatban – a kényelem ebben az esetben persze egész mást jelent, a lábbeli hátsó részén ugyanis továbbra is egy kisebb méretű adapter található.

A modern fitnesztechnológiával rendelkező újdonság immár nemcsak alapvető adatokat, hanem minden fontos információt képes rögzíteni, amit a sportra termett okosórák többsége is: rögzíti a lépésszámot, a teljesített távot, továbbá az elégett kalóriamennyiséget is.

A korábbi modellel szemben nem a cipőhöz csatlakoztatott kábellel, hanem Bluetooth kapcsolaton át nyerhetők ki belőle az adatok, hála a vezeték nélküli összeköttést támogató, kifejezetten a cipőhöz készült alkalmazásnak. Utóbbi Androidon és iOS-en is működik. Kábelre mindössze a cipőbe rejtett akkumulátor töltésére van szükség.

Az egyedüli kényelmetlenséget az elérhető darabszáma jelentheti, a lábbeliből ugyanis csak 86 párat készítenek. Ezeket a Puma webshopján át lehet majd megrendelni, a forgalmazás december 13-án indul. Az ár egyelőre nem ismert, de valószínű, hogy nem olcsó dologról van szó.

hvg.hu


Kapcsolódó információk

2012.12.31

BatteryInfoView: tudj meg mindent az akkumulátorodról

Bármennyire is vigyázunk az akkumulátorunkra, idővel elveszti az erejét, de addig is tudjunk meg róla minél többet.

további részletek
2023.11.25

Mi az a proton akkumulátor, és miért forradalmasíthajta az energiatárolást?

Az RMIT Egyetem új proton akkumulátora forradalmasíthatja az energiatárolást, mivel biztonságos, megfizethető és környezetbarát alternatívát kínál a lítium-ion akkumulátorokhoz képest. […]

további részletek
2018.11.15

Drágább lesz az akkumulátorcsere az iPhone-okban

A végéhez ér az Apple kedvezményes ajánlata, drágább lesz az akkumulátorok cseréje. Az Apple tavaly tette közzé az iOS azon […]

további részletek
2013.09.25

Kabátba rejtett akkumulátor Galaxy S4-re

A Mophie Juice bejelentette legfrissebb újdonságát, a Samsung Galaxy S4 modellekkel kompatibilis akkukabátot. Annak ellenére, hogy nem sok panasz érkezik […]

további részletek