MSI Wind akkumulátorok

MSI Wind akkumulátorokA vártnál lényegesen nagyobb piaci sikert aratnak eddig a netbookok, nyilatkozta az MSI egyik felsővezetője a Laptopmag.comnak, aki szerint az Intel Atom chipek hozzáférhetősége korlátozza az eladásokat. Andrew Tung, az MSI amerikai értékesítéséért felelős igazgatója elmondta azt is, hogy a linuxos verzióval nincsenek kibékülve a vásárlók, és gyakran viszik vissza az üzletbe.
“A netbookok hatalmas kategóriává váltak, annál is nagyobbá, mint gondoltuk. […] De hónapól hónapra látjuk erősödni a keresletet” — nyilatkozta a Laptop magazinnak Tung. Elárulta, hogy havonta 150-250 ezer MSI Windet értékesítenek — korábban az egész évre vártak 300 ezres eladást. A szállításokat az Intel Atom processzorok elérhetősége korlátozza, tette hozzá, a hiány az év vége felé enyhül várhatóan. A kétmagos Atomok netbook változatait nem várja az igazgató 2009 második fele előtt.

A mini notebookokat kifejezetten magas visszavételi arány jellemzi az MSI saját felmérései alapján, árulta el Tung, a vevők nagy része ugyanis csak az alacsony árcédulát látja, és nem tudja, mit kap, míg ki nem bontja a dobozt. Tung nyilatkozata gyakorlatilag szóról szóra egybevág a Lenovo Magyarország termékmenedzserének, Bíró Szilárdnak a tárgyban tett megjegyzésével, ez a jelenség ugyanis a hazai kereskedőket is sújtja. “Az a tapasztalat a magyar piacon, hogy az ár meghülyítette a vevőket, akik nem azt kapták, amit akartak”.

Különösen rossz a helyzet a SUSE Linuxszal előtelepített változatoknál, közölte Tung, melyekre hatványozottan igaz az, hogy a vevő nem azt kapja, mint amire számít. “Elkezdenek játszadozni a Linuxszal, és felismerik, hogy ez nem olyasmi, melyhez hozzászoktak. Nem akarnak időt tölteni a megtanulásával, így hát visszaviszik az üzletbe. A visszaküldési arány a linuxos netbookok esetében legalább négyszer magasabb a Windows XP-s netbookokénál” — mondta az igazgató. A linuxos közösség korábban azt remélte, a netbookok jelentik majd a nyílt forráskódú operációs rendszer számára a kitörési pontot, ez azonban úgy tűnik, megalapozatlan várakozás, a Windows itt is dominanciába került rövid idő alatt.

Korábban akkumulátorhiány sújtotta a Wind szállításait, ami miatt késlekedett a gép piacra kerülése, és hatcellás teleppel sokáig nem is lehetett kapni a gépet. Tung ígérete szerint október végére teljesen megoldják ezt a problémát, sőt egy független gyártó kilenccellás akkumulátort is árul majd a Windhez, mellyel 7 óránál hosszabb üzemidő érhető el.

Érkezik a Windnek (U100) egy komolyabb megjelenésű változat is, mely szögletesebb formavilággal rendelkezik — a Wind U120 “thinkpades” lesz, fogalmazott. Az U120 SSD-opcióval és HSDPA-modemmel is rendelhető lesz.

Forrás: hwsw.hu

Kapcsolódó témák

Csatlakozás a társalgáshoz

1 hozzászólás

  1. Nem tudom, mit várt az, aki visszavitte. Nyilván kicsi. Rá van írva a dobozra. Nyilván nem egy erőgép. Erről írnak mindenfele a neten. Nyilván nem fog 7 nyelven beszélni és nem fog kitakarítani, megfőzni, gyerekre vigyázni, bevásárolni, szobát kifesteni, nagymamát templomba elkísérni sem. De könnyű, befér egy táskába, sőt, egy nagyobb kabátzsebbe is. Netezésre, levelezésre, irodai alkalmazásokra, filmnézésre, zenelejátszásra jó. A kijelzője jól olvasható. Az akksija nem tud csodát tenni, ez se bírja tovább, mint a többi. De hamarabb se merül le. Ismét kérdem: mit várt tőle, aki visszavitte?? Amire tervezték, arra nagyon jól megfelel.

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük