Akkumulátor Blog

MSI Wind akkumulátorok

2008.10.14

MSI Wind akkumulátorokA vártnál lényegesen nagyobb piaci sikert aratnak eddig a netbookok, nyilatkozta az MSI egyik felsővezetője a Laptopmag.comnak, aki szerint az Intel Atom chipek hozzáférhetősége korlátozza az eladásokat. Andrew Tung, az MSI amerikai értékesítéséért felelős igazgatója elmondta azt is, hogy a linuxos verzióval nincsenek kibékülve a vásárlók, és gyakran viszik vissza az üzletbe.
“A netbookok hatalmas kategóriává váltak, annál is nagyobbá, mint gondoltuk. […] De hónapól hónapra látjuk erősödni a keresletet” — nyilatkozta a Laptop magazinnak Tung. Elárulta, hogy havonta 150-250 ezer MSI Windet értékesítenek — korábban az egész évre vártak 300 ezres eladást. A szállításokat az Intel Atom processzorok elérhetősége korlátozza, tette hozzá, a hiány az év vége felé enyhül várhatóan. A kétmagos Atomok netbook változatait nem várja az igazgató 2009 második fele előtt.

A mini notebookokat kifejezetten magas visszavételi arány jellemzi az MSI saját felmérései alapján, árulta el Tung, a vevők nagy része ugyanis csak az alacsony árcédulát látja, és nem tudja, mit kap, míg ki nem bontja a dobozt. Tung nyilatkozata gyakorlatilag szóról szóra egybevág a Lenovo Magyarország termékmenedzserének, Bíró Szilárdnak a tárgyban tett megjegyzésével, ez a jelenség ugyanis a hazai kereskedőket is sújtja. “Az a tapasztalat a magyar piacon, hogy az ár meghülyítette a vevőket, akik nem azt kapták, amit akartak”.

Különösen rossz a helyzet a SUSE Linuxszal előtelepített változatoknál, közölte Tung, melyekre hatványozottan igaz az, hogy a vevő nem azt kapja, mint amire számít. “Elkezdenek játszadozni a Linuxszal, és felismerik, hogy ez nem olyasmi, melyhez hozzászoktak. Nem akarnak időt tölteni a megtanulásával, így hát visszaviszik az üzletbe. A visszaküldési arány a linuxos netbookok esetében legalább négyszer magasabb a Windows XP-s netbookokénál” — mondta az igazgató. A linuxos közösség korábban azt remélte, a netbookok jelentik majd a nyílt forráskódú operációs rendszer számára a kitörési pontot, ez azonban úgy tűnik, megalapozatlan várakozás, a Windows itt is dominanciába került rövid idő alatt.

Korábban akkumulátorhiány sújtotta a Wind szállításait, ami miatt késlekedett a gép piacra kerülése, és hatcellás teleppel sokáig nem is lehetett kapni a gépet. Tung ígérete szerint október végére teljesen megoldják ezt a problémát, sőt egy független gyártó kilenccellás akkumulátort is árul majd a Windhez, mellyel 7 óránál hosszabb üzemidő érhető el.

Érkezik a Windnek (U100) egy komolyabb megjelenésű változat is, mely szögletesebb formavilággal rendelkezik — a Wind U120 “thinkpades” lesz, fogalmazott. Az U120 SSD-opcióval és HSDPA-modemmel is rendelhető lesz.

Forrás: hwsw.hu


Kapcsolódó információk

2013.03.15

Akkuüzemidő mustra tablet fronton

Angol földön kíváncsiak voltak arra, hogy melyik táblagép bírja legtovább a nyüstölést. Bekérték hát a legnépszerűbb eszközöket és nekiláttak a […]

további részletek
2012.09.13

Újfajta akkumulátor: vírus termeli az áramot

Egy M13 nevű bakteriofág segítségével készítettek elektródot a Massachusettsi Egyetem kutatói – írja a Népszabadság. Ez a vírus csak baktériumokat […]

további részletek
2013.10.15

Átlátszó és hajlékony Li-ion akkumulátor a jövő mobiljaiba

Az eddigi átlátszó, és nagyon vékony koncepció telefonok egyik problémája az akkumulátor volt. Számos próbálkozás volt már olyan telefonok előállítására, […]

további részletek
2013.02.25

Acer C7 ütőképesebb kiadásban

Az Acer a C7 chromebook nagyobb akkuval, memóriával és tárhellyel felszerelt változatát is piacra dobja, az áron mindez csak 100 […]

további részletek