Oukitel: jön az újabb akkumulátor-óriás

A kínai cég újabb telefonjába pakolt méretes akkumulátort, hosszú üzemidőt ígérnek.

Az Oukitel nevét itthon valószínűleg kevesen ismerik, ám lapunk hasábjain is beszámoltunk már néhány fejlesztésükről. Egyik modelljük például egy 10000 mAh-s akkumulátorra támaszkodik, míg egy másik példány két kijelzővel csábítaná el a felhasználókat, most pedig ismét az üzemidőre helyezik a hangsúlyt.

Külső forrás jóvoltából vehetjük közelebbről szemügyre az Oukitel K6000 névre keresztelt okostelefont (legalábbis annak bizonyos hardveres részleteit), amely az eddigi hagyománynak megfelelően már nevével is az akkumulátor kapacitására utal. Miután a K10000 típus volt az előbb is említett akkumulátor-óriás, nem nehéz kitalálni, hogy a K6000 egy kereken 6000 mAh-s akkumulátort kapott, amely a gyártó szerint 40 nap készenléti időt biztosít, de energiatakarékos üzemmódban is kihúzhatunk 10 napot két feltöltés között.

Maga a feltöltés sem lesz egy kényelmetlen, hosszúra nyúló procedúra, hiszen itt biztosítják a gyorsfeltöltési technika támogatását, ennek köszönhetően pedig mindössze 5 percre lesz szükségünk ahhoz, hogy 2G-hálózaton 2 órán keresztül csevegjünk. Mi több, fordított töltéssel egy másik készülékünket is feltölthetjük, ami nyilván nagyobb kényelmet jelent a sokat utazók számára, akik nincsenek mindig fali csatlakozó közelében useful site. Sajnos a további hardveres jellemzőket egyelőre nem ismerjük, erre még várni kell.

Ugyanígy nem ismert a várható megjelenési dátum és a hivatalos ár sem, bőven maradt még tehát kérdőjel a típus kapcsán.

sg.hu