Vezeték nélkül tölthető Mitsubishi

Már nemcsak elektromos mini-, hanem kisautója is van a Mitsubishinek. A CA-MiEV ráadásul vezeték nélkül is tölthető.

A Mitsubishi még hisz az elektromos hajtásban, 2020-ra kínálata ötödét képzeli el villanyhajtással. Már kapható az i-MiEV miniautó, Genfben tanulmányként mutatkozott be az egy számmal nagyobb CA-MiEV. 4050 milliméteres hosszával, 1775 milliméteres szélességével és 1550 milliméteres magasságával tökéletesen beleillik az európai kisautós mezőnybe, formavilága azonban nem lett túl harmonikus, van még mit csiszolni rajta.

A CA-MiEV 109 lóerős villanymotort kapott, lítium-ion akkumulátor táplálja energiával. A gyártó közleménye szerint a technológia nagyjából szériaérett, a Mitsubishi közeljövőben bemutatkozó új modelljeiben jelenik majd meg.

A kis villanyautó nagy újdonsága, hogy akkumulátorát vezeték nélkül is lehet tölteni, az ezzel kapcsolatos technikai részleteket azonban nem fejtette ki a Mitsubishi. Az autó egy feltöltéssel 300 kilométert tud megtenni, amely a Mitsubishi szerint egy hétre elegendő egy átlagos európai autós számára. Kedves figyelmesség, hogy a CA-MiEV automatikus vészhívást indít és emailt is küld baleset vagy lopás esetén.

origo.hu

Egy jó hozzászólás jó lenne

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük